Drechterwaard

Nicole Spoolder

Manager Kinderopvang

Drechterwaard

Drechterwaard 9
1824 EX Alkmaar

Klein Alkmaar en de Jules Verne breiden hun samenwerking uit. We zijn al vertrouwd met elkaar. Sinds jaar en dag werken we samen door onderwijs en peuteropvang met elkaar te verbinden. Na de zomer zal deze samenwerking uitgebreid worden met het aanbod van buitenschoolse opvang door Klein Alkmaar. Hiermee hebben wij een stevige basis om als IKC met elkaar verder te gaan. Samen gaan we in gesprek om te onderzoeken waar we nog intensiever in op kunnen trekken. Deze manier van samenwerken neemt drempels weg voor ouders en kinderen. Daarnaast staan we op deze manier als partners om de kinderen heen. Niet alleen vertrouwd voor ouders, maar het borgt ook een ononderbroken leer- en ontwikkellijn voor de kinderen.

 

Peuteropvang

Onze peuteropvang is al lange tijd een integraal onderdeel van basisschool Jules Verne in de Huiswaard. Wij hebben daar een eigen vertrouwde ruimte waar alle aandacht en ruimte is voor spelend leren én ontspanning. Doordat we in school zitten is de overstap van peuteropvang naar school helemaal vanzelfsprekend.

 

NIEUW – Buitenschoolse opvang 

Na de zomer openen we hier de buitenschoolse opvang. Voor ons een nieuwe vestiging, maar voor veel kinderen al een vertrouwde plek. Hoewel we nauw samenwerken met de Jules Verne, zijn de kinderen van de Regenboog en DURF Tochtwaard net zo welkom bij ons en is het ook voor hen dichtbij school én huis. 

 

Voor alle kinderen vooral een fijne plek om je schooldag af te sluiten, avonturen te beleven, herinneringen én vrienden te maken.

 

INSCHRIJVEN IS NU AL MOGELIJK 

Carmen

Planning & Plaatsing
Klein Alkmaar als bedrijf staat voor betrokken, sociaal, inlevend en flexibel. Een combinatie tussen werk, gezin én Klein Alkmaar is een hele goede!

Grace

Pedagogisch Medewerker BSO
Als kinderen vol nieuwe verhalen naar huis gaan en vertellen wat ze beleefd hebben. Als we samen een spelletje spelen en ik zie dat ze het leuk hebben. Dan is mijn dag geslaagd.

Judith

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik wil vooral dat een kind zich veilig voelt bij mij en ik geef hem alle ruimte en respect om zich te ontwikkelen.

Eline

Pedagogisch Medewerker kinderdagverblijf
Als alle kinderen met een lach op hun gezicht aan het eind van de dag naar huis gaan en vertellen aan hun ouders wat voor leuke dingen zij hebben gedaan, dan is het voor mij een mooie dag.

Ingrid

Pedagogisch Medewerker BSO/PO
Het gaat erom dat de kinderen een gezellige tijd op de groep hebben gehad en genoeg heeft geleerd om naar de basisschool te gaan. Er kloppen nog steeds kinderen op het raam om te zwaaien, dus dat zit wel goed.

Branka

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Lach, wijze uitspraak of net geleerde nieuwe vaardigheid van een kind maken mijn dag mooi en geslaagd!