Nikkie van der Hulst

Manager Kinderopvang

Dagopvang

Stap voor stap je bewust worden van de wereld op je heen, ontdekken wat je allemaal kunt en wat je leuk vindt. Een dag bestaat uit ontdekken, spelen, knuffelen, verzorgen, eten, zingen, elke dag naar buiten gaan en buiten naar binnen halen. En dat in een natuurlijke, veilige en inspirerende omgeving waar kinderen ècht kind kunnen zijn. Dat is onze kinderdagopvang.

Een basis om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en sociale individuen.

Wij hebben op bijna al onze vestigingen horizontale groepen. Dat betekent dat ze op leeftijd zijn ingedeeld. Bij Klein Alkmaar zijn dat babygroepen, dreumesgroepen en peutergroepen. Op kinderdagverblijf Muiderwaard, Jan Steenstraat en Heiloöerdijk hebben wij gekozen voor een verticale groep. Dus van 0-4 jaar. Wij leiden al onze pedagogisch medewerkers op de babygroepen op tot babyspecialist. Als babyspecialist heb je nog meer kennis en vaardigheden over de houding en het gedrag van kinderen in de leeftijd van 0 tot 1 jaar. Daarmee kunnen we nog beter inspelen op wat jouw kind nodig heeft. Niet alleen in de dagelijkse verzorging, maar vooral in hun ontwikkeling.


Je kunt bij ons 52 weken per jaar de opvang voor je kind regelen. Dat betekent dat 52 weken de pedagogisch medewerkers samen met de ouders goed kijken waar je kind behoefte aan heeft en hoe wij je kind kunnen helpen in zijn of haar ontwikkeling. Onze pedagogisch coaches ondersteunen onze pedagogisch medewerkers hierin. Schouder aan schouder noemen wij dat.


Als je voor Klein Alkmaar kiest, is dat een nieuwe stap voor jullie als ouders en voor jullie kind.

 

Weet dan dat wij je helpen om de overgang van thuis naar de opvang zo soepel mogelijk te maken. We beginnen altijd met een gesprek tussen ouder(s) en een pedagogisch medewerker. Samen kijken we hoe we jullie wensen en behoeftes kunnen vormgeven binnen de mogelijkheden van een groep. En we praten over een aantal momenten die je thuis al kunt oefenen voordat de opvang start. Hier lees je daar alles over.

Ontwikkelstappen

0 - 1 jaar

Je kind wil veel bewegen, het liefste in de vrije ruimte, rollen, grijpen, tijgeren. Kijken en nadoen zijn favoriet. Ontdekken met alle zintuigen hoort daar ook bij.

0 - 1 jaar

Vooral andere kinderen zijn interessant, maar je kind is ook in staat een band op te bouwen met andere volwassenen dan zijn ouders. Schrik niet als ze rond 10- 11  maanden eenkennig worden.

0 - 2 jaar

Kruipen, zitten, staan en lopen, ga er maar voor zitten want dit krijgt je kind goed onder de knie. Maar ook de fijne motoriek, zoals met een lepel eten, gaat steeds beter

0 - 2 jaar

Als je mama of papa zegt wijst je kind aan wie je bedoelt. Je kind reageert nu ook zichtbaar op verschillende intonaties en  toonhoogtes in je stem zoals hoog, rustig of streng.

0 - 2 jaar

Je kind gaat gerichter spelen en vindt het leuk om bijvoorbeeld een rijtje of stapels met blokken te maken.

1 - 2 jaar

Je kind kan steeds beter vertellen wat hij wil en leert keuzes te maken. Hij kan aangeven of hij kaas of worst op zijn brood wil of dat hij met de kar wil spelen en niet met de bal. Ook reageert je kind steeds actiever op andere kinderen, zo als een knuffel of een speentje aan een kind geven dat huilt.

2 - 4 jaar

Kijk nou, je kind kan rennen, achteruit lopen en op één been staan! En in tekenen en knutselen zie je steeds meer duidelijke vormen terug dus  krijg je ineens hele andere kunstwerken aan je muur.

Esther

Pedagogisch Medewerker BSO/PO
Ik wil de kinderen graag helpen om zelfredzaam naar de volgende groep te gaan.

Branka

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Lach, wijze uitspraak of net geleerde nieuwe vaardigheid van een kind maken mijn dag mooi en geslaagd!

Judith

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik wil vooral dat een kind zich veilig voelt bij mij en ik geef hem alle ruimte en respect om zich te ontwikkelen.

Claudia

Pedagogisch Medewerker BSO
Ik wil de kinderen graag het vertrouwen geven om compleet zichzelf te zijn. Ik bespreek daarom dat we elkaars verschillen moeten omarmen, ervan kunnen leren en dat we ons niet door onze verschillen uit elkaar moeten laten drijven.

Ingrid

Pedagogisch Medewerker BSO/PO
Het gaat erom dat de kinderen een gezellige tijd op de groep hebben gehad en genoeg heeft geleerd om naar de basisschool te gaan. Er kloppen nog steeds kinderen op het raam om te zwaaien, dus dat zit wel goed.

Judith

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik wil vooral dat een kind zich veilig voelt bij mij en ik geef hem alle ruimte en respect om zich te ontwikkelen.