Gerda Remmers

Manager Planning en Plaatsing

Veelgestelde vragen

Wij zijn een kinderopvangorganisatie met aandacht voor de ontwikkelingen en hebben een voortrekkersrol in onze branche. Door ons sterke team leveren we een bijdrage aan de verbetering en vernieuwing in de kinderopvang.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

Dit is best belangrijk om even rekening mee te houden wat dat is al eerder dan je misschien denkt. Voor de verschillende opvangvormen zijn er verschillende leeftijden en wij zetten ze even overzichtelijk op een rijtje voor je:

Soort opvang Vanaf wanneer inschrijven?
Kinderopvang Zwangerschap
Peuteropvang 1 jaar
Buitenschoolse opvang 2 jaar

Hoe schrijf ik mijn kind in?

Wat leuk dat je je kind bij ons wilt aanmelden of dat overweegt te doen! Aanmelden kan heel gemakkelijk. Op onze website kom je overal de button ‘inschrijven’ tegen. Als je daarop klikt en het formulier invult en op ‘versturen’ klikt, komt het helemaal goed! Voor je gemak hebben we de button hier ook toegevoegd.

Wat kost de kinderopvang?

Wij begrijpen helemaal dat je dit als ouder graag wilt weten. Daarom kom je overal op de website de button ‘rekenhulp’ tegen. Als je daar op klikt, ga je naar onze rekenhulp, maar we maken het je graag gemakkelijk dus kun je ook op onderstaande knop klikken!

Wat zijn de openingstijden?

Soort opvang Maandag t/m vrijdag
Kinderopvang 07.00 uur - 18.30 uur
Peuteropvang 08.30 uur - 12.30 uur
Voorschoolse opvang 07.00 uur - 08.30 uur
Naschoolse opvang 14.00 uur - 18.30 uur
Vakantie BSO 08.30 uur - 18.30 uur

Hoe wijzig ik mijn overeenkomst met jullie?

Dat kan natuurlijk altijd. Verhuizing, minder of juist meer opvanguren, de kinderopvang verlengen, dat kan allemaal. Dat kun je telefonisch aan ons doorgeven via 072 200 17 00. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook, ons e-mail adres is plaatsing@kleinalkmaar.nl

Hoe beëindig ik mijn overeenkomst met jullie?

Sommige overeenkomsten worden automatisch beëindigd. We hebben weer even zo’n handig overzicht voor je gemaakt:

Soort opvang Overeenkomst eindigt automatisch op:
Kinderopvang de dag van de 4e verjaardag van je kind
Peuteropvang de dag van de 4e verjaardag van je kind. Wanneer je kind 4 jaar wordt in een vakantie, dan vindt de laatste opvangdag plaats voor de vakantie. De facturatie eindigt, in verband met gemiddelde maandprijzen, op de 4e verjaardag.
Buitenschoolse opvang aan het eind van groep 8

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je overeenkomst eerder wil beëindigen. Dat vinden we altijd jammer, je kunt dit via een e-mail naar plaatsing@kleinalkmaar.nl aan ons doorgeven. Zodra wij de opzegging hebben verwerkt, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van de opzegging. Wij hanteren een opzegtermijn van een maand.

Mijn kind zit op de kinderopvang, maar gaat naar school.

Wat moet ik regelen?

Wat leuk en spannend dat je kind nu naar school gaat. Als je kind niet naar de BSO gaat, hoef je niets te doen. Dan eindigt de overeenkomst automatisch op de dag dat je kind 4 jaar wordt. Natuurlijk hebben onze pedagogisch medewerkers contact met je over het afscheid bij Klein Alkmaar! Je kunt je kind natuurlijk ook aanmelden voor de BSO, let er dan wel op dat je je kind op tijd aanmeldt. Als je dat geregeld hebt, doen wij ons best om het contract netjes op elkaar aan te laten sluiten.

Mijn kind komt een keer niet naar de opvang, hoe geef ik dit aan jullie door?

Wij gaan ervan uit dat kinderen die niet zijn afgemeld voor hun opvangdag(en) naar de opvang komen. Wij houden rekening met deze kinderen niet alleen met de inzet van personeel, maar ook voor de inkoop van eten en drinken. Komt je kind een keer niet naar de opvang, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door via de Konnect ouderapp.

Staat je vraag er niet tussen?